6 Mayıs 2008 Salı

geçmişin diş izleri
...


" Bir gelecekti kalan benden geriye.. kendimi bıraktım atladım boşluğa.. rüyalarıma dokunmak için gün sayarken küçük bedenim, bir o kadar büyük kalbime rağmen sığınabilmiş her defasında kabuğuna.. yada sığabilmiş..

Daha önce hiç duymadığım komik hikayeler duydum rüzgardan.. içi içine sığmazdı ve hırçındı.. bazen can yakardı..

Ardımda hep gazı bitmiş çakmaklar bıraktım.. benim için mücadele sonuna kadardı.. fakat mücadeleyi sevmeyen ruhları sevdim çoğu zaman ve sonunda en büyük hatam da karşımda duruyordu var gücüyle.. görmezden gelmek ahmaklıktı.. üzerime basar geçer giderdi.. korktuğum zaman yüreksiz olurdum ben.. hala korkuyorum.. hala yüreksizim.. ama kalbim kocaman..!

Baş harflerini hep büyük yazardım cümlelerimin.. büyütecek birşey değilmiş halbuki.. hepsi devrikmiş özünde..

Mor halkalı yaralı gözlerden önce plastik çiçekler vardı hayatta.. hepsini yok ettiK.. bitti.. ve zaman, ılık bir bahardı.. bana baktın.. izin gözlerimde kaldı..

Gözyaşı umut köreltir yangını söndürmez.. gölgem yere düşmüş yürürken omzumdan.. sonra ben.. ve bir daha ben.. kaç kere düştüm çocukken aynı salıncaktan.. kollarım yara bere..

Hayatın sırrıdır belki de bu.. ya soğuk ya ılık.. sıcak olmayacaktır sözler asla.. gözler gibi.. ne acıdır ki acıtırlar gözbebeklerimi.. kendi gözlerimden akarım.. kanarım..
nefesim daralır.
ölürüm.
zamanı gelince..
tutamaz kimse beni. "


* dünle bugünü yan yana koyup karşıdan bakmak adına attığım düğümün hiç çözülmeksizin bağlı kalması şerefine..



Bilge.

3 Mayıs 2008 Cumartesi


"sıfır denklemi : elde avuçta olmayan, ama olduğunda yok eden."

.

güneşin doğmasını hiç istemedim bugün,
şimdi de batmasını istemiyorum..

.

bugün özlediğim gündü.. sahilde adana dürümümü yedim, ayranımı içtim.. biraz hayat hikayesi dinledim.. sonra ruhumla el ele yürüdüm.. akşama kadar..

şimdi ruhumun batıp çıkamadığı tüm çelişkiler içinde nefessiz kalıp gözlerimi kapatsam ve hiç açmasam.. bugün kendime bu iyiliği yapsam.. sen de kurtulsan, ben de kurtulsam..

bak saydık ve bitti.. son durağa geldim.. ineceğim şimdi.. küçülüp yok olarak..



Bilge.